Îți este dor de copilărie? De gusturile care te-au făcut om mare? De mâncărurile gătite cu drag de părinți și bunici? De frica cu care, copil fiind, luai pe furiș din ingredientele temeinic pregătite pentru ceea ce urma să fie cina? De mirosurile ce umpleau casa de dinainte să fie masa pusă? 🕰️
Dacă da, știm cea mai bună soluție să ai parte de o astfel de amintire chiar în inima Clujului, la Bruto, dar cu arome din zona ta natală. Joi, pe 4 aprilie, te așteptăm la o Unire în farfurie! 🗺️
Pregătim o cină cu mâncare din trei regiuni ale țării, Moldova, Maramureș și Oltenia, băuturi colorate, Chefi de excepție și un playlist care va completa atmosfera. 👥
Meniul vrea să facă trecerea de la mâncărurile grele de iarnă, la cele fresh de primăvară, prin preparate de tradiție. ❄️🌷
Prețul unui meniu este de 190 lei, cu pairing de vin.
📞 Informații și rezervări la +40 (748) 770 272
Meniu
De început 🍴
• Biscuite de urzici cu brânză sărată la borcan (Moldova)
• Brioșe cu pateuri de casă din carne de porc și din hribi (Maramureș)
• Gogoașă cu untură condimentată și ridichi de sezon (Oltenia)
Aperitiv 🫒
• Colarezi cu ștevie, macriș și carne de pe fundul garniței (Oltenia)
• Pârjoală cu spanac și ou (Moldova)
Fel principal 🍽️
• Pui la grătar, unt cu leurdă, cartofi la tuci și un buchet de salată (Maramureș)
Desert 🥧
• Colțunași dulci cu brânză de vaci și peltea de gutui.
Explicații pentru regionalisme:
• Colarezi, sau frecăței, sunt un fel de paste din apă și făină;
• Garnița este un vas în care se păstrează carnea și cârnații în untură peste iarnă;
• Tuciul este un ceaun mare;
• Colțunașii sunt un aluat umplut;
• Pelteaua este un fel de jeleu, un gem.
Save the date! 🗓️
Ia-ți un prieten și hai la degustat! 📍